Friday, November 7, 2008
SEDAP DI MAKAN TETAPI BERHATI - HATI
Sedapnya tengok buah epal tu..tapi jangan hanya cantik diluar tetapi bahaya untuk kesihatan..Tahu tak rupanya epal yang nampak cantik berkilat tu disaluti dengan cecair lilin:-(
Hati-hati kalo makan epal. Jangan memakan kulit epal karena sudah dilapisi oleh lilin (wax). WAX ini digunakan untuk menjaga kualitas makanan setelah itu di masukkan ke dalam pendingin. Berikut gambar epal dari USA , udah setaun umurnya, tapi masi keliatan fresh dari luar.. Karena WAX tadi melindungi epal dari bakteri sehingga bakteri tidak dapat menembus bagian dalam epal.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
Seriously? That is so bloody scarry lah.
Ye...so..nak makan kena berhati - hatila...bukan setakat epal..kalau tengok buah tomato, cili pun sama gak
tapi...wax 2 x bahye pown..dy lindungi buah 2 dari bakteria n wat buah 2 tahan lagi lme..so,just bsuh smpai bersih jek..xde effect pown klau kte mkn wax 2..
Post a Comment